RegistraceRezervaceHome
Menu
Přihlášení
  přihlásit automaticky
Bankovní spojení

1220491045/3030 Air bank
info linka: +420 777 320 815

Loga partnerů


Generální partner
Hlavní partner
Partner
Reklama

Novinky
Speciální trénink střelby - nejdůležitější dovednost - prosím čtěte.

Ahoj všem z T4you,

všichni hodně řešíme bruslení a bruslení a bez toho se nedá hrát hokej...ano to slyšíme ze všech stran. Ale podívejte se na statistiky našich reprezentcí od mládežnických kategorií a výběrů. Myslím, že co nám chybí není jen kvalita pohybu po hřišti, ale i dovednost hbité střelby bez dlouhého zpracování.

TRÉNINKY STŘELBY PRO 2-4 HRÁČE - HTC Praha Po, Út, St od 18.30 hod. Hlašte se výhradně formou SMS - jméno, roč., datum, čas Cena:350,- v hotovosti na hale. Pri naplnění celé skupiny hráčů 4 - cena 250,- Oslovte spoluhráče.

Přirovnám k tenisu...představte si kvalitního hráče, který by neměl kvalitní podání...že to nejde?? Ano určitě o takovém hráči ani nevíte. Hráč bez kvalitního podání není nikdy tam, kde by jste ho mohli vy vidět nebo znát.

V hokeji rozhodují střelci...těžko se hledají...musí mít vytříbený cit pro hru, musí umět vycítit gólovou příležitost a když už to všechno mají...musí hlavně umět rychle a tvrdě scórovat a proměnit šanci v gól.

Opravdu si myslíme, že naši hokejisté věnují této dovednosti v klubech maximální pozornost?  Opravdu umíte vyjmenovat jediného našeho, opravdu často střílející úspěšného hráče? Osobnost, která umí rozhodnout utkání v náš prospěch? Mě ...nikdo konkrétně z našich borců nenapadá...ale kdo mě napadá je určitě třeba Ovečkin, Crosby...atd.

Střelba je dovednost, kterou ovlivňuje spousta faktorů. Nejdůležitějším faktorem je určitě správná technika, ale i síla, švich a využití síly celého těla. Nejde ordinovat do puntíku stejnou techniku střelbu každému hráči...jak jsem zmínil tak Djokovič, Federer, Nadal....všichni přeci podávají jinak...ale přitom velmi dobře a efektivně.

Hokejisté jsou stejní...mají každý jinou výšku, váku, typově odlišnou postavu...a proto každý z nich má i trochu jinou techniku střelby a upřednostňuje pro sebe i odlišný druh střelby. Tu ovliňuje nejvíce i post ve hře.

Ale co je důležité...dodržovat u střelby několik základních faktorů. Technika, švih, práci s těžištěm těla a také sílu. Je třeba znát zakladní techniku a druhy střelby a potom trénovat a trénovat, střílet a střílet...a opravdu hodně puků.

Většina rodičů, kteří si uvědomují nutnost tohoto tréninků, svým dětem nakoupilo domů nebo dokonce pomohlo postavit domáci střelnice. Určitě výborný počin, ale opravdu při domácím tréninku kluci stříli technicky správně, opravdu trénují efektivně...nemyslíte, že by se jim mělo více ukázat a hlavně je k tomuto tréninku i více fyzicky připravit v gym cvičeních. Co jim třeba vysvětlit a ukázat několik jednoduchých cvičení na lepší držení těla v těžišti, posílit rotaci, zpevnit břicho a zapracovat na síle v zápěstí a předloktí? Že jste to nikdy neslyšeli a to ani v klubu? A myslíte si, že stačí jen švihat rukama?

Netrénujte blbě, trénujte efektivně a hlavně minimálně ve dvojci. Trénujte dovednost střelby i pod vedením trenéra. Věnujte střelbě patřičnou pozornost a buďte v ní co nejlepší.

Tréninková hala HTC Praha má pro trénink neskutečně dobré podmínky. Je plně vybavena nejen kvalitní gym zónou, ale má i prvotřídní střelecké boxy. Na střelbu se využívá nejlepší tréninková stickhandlingová plocha s neuvěřitelnou skluzností. Kotouč po ní doslova lítá jako na ledě a neničí se hokejové hole. Výhodou podmínek v hale je i velikost prostoru. Střelnice /150m2/, je tak velká, že se dá trénovat i střelba na vzdálenost do modré čáry, kterou ocení i profi hráči. Pokud chcete využít co nejlepších reálných podmínek, v hale je umístěna i plocha z nejkvalitnějšího švýcarského polymerového ledu s výbornou skluzností. Hráč po zvládnutí techniky střelby a rytmiky pohybu, má možnost trénovat střelbu v reálných podmínkách přímo na bruslích.

Pokud již hráči umí správně vystřelit, pracuje se na razanci a přesnosti střelby. K tomu je v centru k dispozici střelecký radar, který změří každou střelu nad 50km/h a hlavně i speciální branka propojená s monitorem a počítačem. Ta umí dávat střelci signály ke střelbě, určovat cíl střelby a vyhodnotit tvrdost a úspěšnost střelby.

V centru pracují mladí trenéři, ještě nedávno aktivní hokejisté, kteří umí na střelbu hráče připravit, umí hráče opravovat, ale i motivovat k získání této hodně ceněné dovednosti.

Čumpes a tým trenérů HTC Praha



Vyhledávání
Rozpis ledové plochy
duben 2024 »
PUSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Časový rozpis pro 17.04.2024
od do co


T4YOU Chat
Fotogalerie

Podpoříme Ty menší, aby jednou byli i oni Ti větší.- ilustrační fota

Kemp Popovice

Trenink slavia 2010 - kemp

Pavel Horváth

Trénink pro Ríšu

Trénink s Michalem Supem

Nadační trénink pro Aničku
Nově registrovaní hráči T4you
Alexis Kocian detail
Alexandros Koursaris detail
Emil Sedláček detail
Matěj Čermoch detail
Oskar Sedláček detail
Tomáš Paták detail
Alžběta Pivoňková detail
Samuel Vihan detail
Simon Pavlik detail
Daniel Černý detail
Počet hráčů celkem: 1752